Entrades

L’experimentació amb bombolles; una bona manera d’aprendre

Els nens i nenes de P3 i P4 hem gaudit de l’activitat de fer bombolles. Hem aprés que totes les bombolles són rodones, que surten transparents tot i que el sabó utilitzat és verd, que quan el sol brilla, les bombolles tenen els colors de l’arc de Sant Martí, que depenent del material fet servir, poden sortir bombolles més grans o petites, …

Les nostres cares són un clar reflex de com ens ho hem passat; cares de felicitat, de sorpresa, d’alegria,… aquesta experiència no l’oblidarem fàcilment!

 

bombolles 2

 

I EL DRAC ES MENJA A LA PRINCESA !!!!

El 23 d’abril , dia de Sant Jordi, els alumnes de P-4, P-5, 1r i 2n. Vam anar a la masia de Can Feliu, vam veure una obra de teatre de la llegenda de Sant Jordi, però va ser molt divertida i diferent de la que ja sabíem.
Són uns exploradors que tenen una nova missió i estan buscant un objecte molt especial.
Van trobar un llibre màgic que guardava tots els contes del món, però portava tant temps sense que ningú el llegís, que s’ha quedat en blanc.
L’única manera d’omplir-lo és amb la imaginació i tots els nens i nenes l’ha hem utilitzat i han tornar a aparèixer tots els contes.
Després ens han explicat la seva versió de la Llegenda de Sant Jordi “ la veritable “ com deien ells.
Es tracta d’una princesa creguda, un cavaller que deixa que el drac se la mengi, perquè s’ha enamorat de la filla del pastisser, que era molt valenta.
Ha estat molt divertit i ens ho hem passat SUPER BÉ !!!

El mural de Sol Lewitt

Els alumnes de P-3 i P-4 hem anat al CaixaForum a veure el mural de Sol Lewitt, un artista estatunidenc.

purificacio_salas_sollewitt2

Quan hem arribat ens han posat una samarreta a cadascú, dels colors d’aquest artista i hem imaginat que érem pintors que pintaven el mural amb les nostres mans i amb la resta del cos.

purificació_salas_sollewitt1

També hem mesurat el mural amb passes i ens han explicat la diferència entre un quadre i un mural…

A psico… estem fets per a jugar i ens fem jugant!

A les sessions de psicomotricitat la Noèlia ens ha ensenyat un munt de jocs que podem posar en pràctica al pati, al sortir de l’escola, o.. fins i tot, amb els pares o germans. Us atreviu? Aprofiteu per a preguntar als vostres fills i filles, que segur que són uns grans “mestres” i us explicaran les normes i regles dels diferents jocs.

JOC DELS METGES                                                     JOC: ENGANXATS PER (cap, colzes, peus,…)

metges

               engan

És a través dels jocs com, d’una manera distesa i divertida, podem entrar en relació amb els altres i aprendre a cooperar, ajudar-nos, respectar-nos els uns als altres, …

              JOC: MANS ENGANXADES A…                                                        JOC: LA PARELLA RÀPIDA

mans enganxades                    parella rápida

              JOC: ESTÀTUES MUSICALS                                                                JOC: ELS PAQUETS

estàtua musicals                      paquets

JOC: ELS PAQUETS (paquets de 2, 3,…)                                               JOC: LA BRUIXA MARUIXA

paquets de                      la bruixa maruixa

JOC: ENS CONVERTIM EN… (crancs, pingüins, serps, cavalls, … )

ens convertim en crancs                   ens convertim en...

 

 

Ara doncs, a jugar!!!

Benvinguts i benvingudes a l’hora del conte

L’hora del conte és una estona que es transforma en imaginació i fantasia on es fomenta el gust per la lectura i el respecte pels llibres. Alhora, també es vol motivar l’explicació d’històries, contes, llegendes, etc…

És un moment on es treballen els hàbits d’escolta, d’atenció, de respecte del torn de paraula, …

p5b   p5b llegint

Pren especial importància el treball de la llengua oral, ja que es realitza amb mig grup d’alumnes i permet establir petites converses on es dóna l’oportunitat als infants per a què s’expressin. Implícitament, es treballa la llengua escrita, a partir del títol del conte, del nom dels personatges del conte, realització de petites tasques que s’emporten a casa, …

dinos   dinos2

 

A partir d’un personatge màgic, el guardià dels contes, que portarà un conte dins del seu bagul màgic, s’iniciarà la sessió. Unes paraules màgiques obren el bagul, amb la col.laboració de tots i de dos ajudants molt especials.

p4   p4 llegit

 

 

 

HALLOWEEN A P-4

Els nens i nenes de P-4 vam fer màscares de Halloween relacionades amb la cançó que van aprendre. També ens vàrem disfressar i pintar la cara d’alguns personatges de Halloween com fantasmes, monstres, bruixes, gats…
Ens ho vam passar molt bé!!!

 

20141007_101321 20141007_101553 20141021_095928 20141021_104019 20141021_104028 20141021_104030 20141028_094212 20141028_094840 20141028_095417 20141028_100119 20141028_102536 20141028_103231 20141028_103937 20141028_104454

Ens agrada fer psicomotricitat

Una sessió que ens agrada molt fer a la classe de psicomotricitat és la de jugar amb les construccions. Aquesta sessió, respon a una pràctica anomenada Aucouturier, que té com a objectiu promoure l’expressió de totes les possibilitats motrius, emocionals, cognitives i relacionals de l’infant.

Els continguts d’aquesta pràctica es basen en el joc lliure, és una activitat espontània i permissiva que s’organitza progressivament a partir dels objectes disposats pel joc dels infants. Es tracta de deixar desenvolupar al grup un joc espontani, sense ser jutjats i sense tenir consignes precises. Basant-se en el cos, el moviment i l’espai, es poden emmarcar, però, diferents aspectes que es treballen, de manera global: com per exemple, el cos i l’esquema corporal, el moviment (tonicitat, control postural, equilibri) i l’estructuració perceptiva (espai i temps).

Primer de tot, a l’entrar, els infants veuen una gran muralla al mig de la classe de psico. Es treuen les sabates i es preparen per a tirar-la al terra. No sense abans recordar les normes: no fer-se mal ni fer mal a ningú, respectar el material, …

TIREM LA TORRE P5 A

Seguidament, comencem a jugar, a construir… coets, piscines, castells, cases,… o simplement, un llitet per descansar.

CONSTRUIM P3  CONSTRUIM P3 2

CONSTRUÍM P4   CONSTRUÍM P4 2

CONSTRUIM p5B  p5 A CONSTRUIM

Finalment, ens relaxem fent-nos massatges els uns als altres i parlem de tot el què hem fet en aquesta sessió.

DESCANSAR P4


Els pingüins de P-4

Els nens i nenes de P-4 hem escollit com a nom de la classe: Els Pingüins.

Estem aprenent molt d’aquestes aus.

Hem caminat com ells i hem lliscat amb la panxa igual que ho fan pel gel.

caminant pingüins  lliscant amb la panxa

També hem aprés que quan fa molt fred, per protegir-se i protegir als seus pollets, s’ajunten molt.

pingüins agrupats

Hem provat de portar un “ou” als peus… i no ha sigut gaire fàcil!!!

pingüins amb l'ou

Voleu veure què bé que ens ho hem passat?

Celebrem la Castanyada!

Els alumnes d’Educació Infantil hem rebut a la Maria Castanyera després de molts dies de parlar d’ella a les classes i d’esperar-la. Quina emoció quan l’hem vist, amb la seva camisa que li va petita, la seva faldilla que li fa campana i les seves sabates que li fan cloc-cloc!!!!

p3 castanyera

A la tarda, hem ballat les danses de la tardor. P3 ha ballat la dansa de “les fulletes”, P4 “sóc un bolet” i P5 “les castanyes peten”.

Hem viscut la festa amb molta il.lusió. Esperem que a través de les fotos veieu aquesta alegria de la que parlem.

 

p4 castanyerap5 castanyera

Experimentem amb bombolles gegants

ELS NENS I NENES DE LA CLASSE DELS COETS (P3) I LA CLASSE DELS PINGÜINS (P4) HEM FET BOMBOLLES GEGANTS DE SABÓ AL PATI AMB DIFERENTS MATERIALS.

20141014_093707B

CIMG1275B

ENS HO HEM PASSAT SÚPER BÉ!!!! HO VOLEU VEURE????.