Entrades

Un conte per tastar

Avui hem explicat el conte “Un collaret d’estels”  (si cliqueu en el títol, podreu veure’l).

L’hem representat com autèntics actors i actrius; alguns eres els estels, el pardal i la lluna; fins i tot, els vostres fills i filles han proposat de representar a l’arbre on tenia el seu niu  l’ocellet.

conte5

conte4

Després de dramatitzar el conte, ens ha entrat molta gana, però abans d’esmorzar, tindríem un petit aperitiu. Faríem un collaret d’estels amb cereals (“Estrellites”), ficant cada “estrellita” dins d’un cordill. Amb aquesta activitat hem pogut treballat hàbits d’escolta al conte, memorització de la frase que havíem de dir, motricitat fina posant cada estrelleta al cordill, hem fet numeració contant les estrelles, i fins i tot, el tast dels cereals; uns deien que eren dolços, altres salats, amb gust de galetes, …

conte1

conte2

conte3

Amb la gelatina també es pot aprendre

La Noèlia ens ha ensenyat un petit pot amb alguna cosa a dins. Ens va preguntar què era i les respostes van ser:  un flam, fang (perquè era de color marró), plastilina, … Així que el va obrir ens va deixar tocar-ho. Era molt tovet i brillava. Però encara no sabíem què podia ser. Així que ens tocava olorar-ho i finalment, tastar-ho. Era molt dolç; sembla piruleta o xupa-xups, és caramel, m’agrada molt, és … GELATINA!!!

Vam comptar a veure si hi hauria per a tots, després la vam classificar per colors i finalment, vam agafar la que més ens agradava. Ara només quedava, jugar, aprendre, experimentar, tocar, … Tot un aprenentatge.

gel1

gel 6

gel 5

gel 4

gel 3

gel 2

A P3 fem estadística

A la classe hi ha més nens o més nenes? Per saber-ho hem fet una estadística. Hem posat una peça de lego a la  nena o al nen, segons el que érem nosaltres. Primerament, la pregunta era evident. Com són els nens? i Com són les nenes? Algunes de les respostes han estat: les nenes porten vestits i els nens pantalons, els nens porten cabell curt i les nenes no, … Però si mireu a un costat i a l’altre, a la classe tenim nenes amb el cabell curt i que porten pantalons. Després d’una llarga conversa hem vist que el que ens diferencia és una altra cosa i no el cabell, la roba, les preferències de joguines o els sentiments.

est2

L’Arlet vol ser pirata!!!

L’Arlet ha portat un pedaç de pirata. Quan li hem preguntat si voldria ser pirata… la resposta ha estat ràpidament que sí, per viatjar amb vaixell. I ens ha sorgit la següent pregunta:

-De què estan fets els vaixells? Per què suren?

Algunes de les respostes a aquesta pregunta eren; de pedra, de fusta, …

A partir d’aquí, hem començat a experimentar, fer hipòtesis, observar,…  Hem posat un munt d’objectes diferents dins l’aigua.  El resultat és que hem aprés i a més a més, ens ho hem passat molt bé.

sura 5

sura 4

sura 3

sura 2

sura 1

sura 6

Descobrim les figures geomètriques amb pals d’arbre

A partir d’uns pals que teníem a l’aula, ens hem plantejat la pregunta si podíem construir les diferents figures geomètriques; triangle, cercle, quadrat i rectangle.

Primerament, hem treballat el llarg i curt. Després, ens hem atrevit a experimentar i a construir figures. La conclusió ha estat que sí podem fer quadrats, rectangles i triangles amb els pals perquè són figures que tenen “puntes”. Però no es poden fer cercles ja que no tenen cap “punta” i els pals sí.

fig 2

fig 3

 

Les maletes anem a l’aula de racons

Aquesta setmana hem començat a anar a l’aula de racons. Els vostres fills i filles s’han convertit en mares i pares de família que cuidaven als seus bebès, que cuinaven, que planxaven,… i fins i tot, en mecànics i mecàniques que arreglaven, a cop de martell, un cotxe.

racons 2

racons1

racons 3

Treballem el traç vertical

Hem fet el traç vertical a partir de diferents activitats, per tal de treballar la motricitat fina de manera lúdica.

traç 6

traç 5

traç 3

traç 2

traç 1

L’experimentació amb bombolles; una bona manera d’aprendre

Els nens i nenes de P3 i P4 hem gaudit de l’activitat de fer bombolles. Hem aprés que totes les bombolles són rodones, que surten transparents tot i que el sabó utilitzat és verd, que quan el sol brilla, les bombolles tenen els colors de l’arc de Sant Martí, que depenent del material fet servir, poden sortir bombolles més grans o petites, …

Les nostres cares són un clar reflex de com ens ho hem passat; cares de felicitat, de sorpresa, d’alegria,… aquesta experiència no l’oblidarem fàcilment!

 

bombolles 2

 

La tardor ha arribat a P3

A P3 portem dies treballant la tardor, ja sia amb pintura, papers de colors, tenyint aigua, aprenent dites, danses,… A continuació podeu veure una petita mostra.

“Groc, vermell, taronja i marró. Són els colors de la tardor”

tardor 1

tardor 2

tardor 3

tardor 4

Juguem i fem grafisme amb escuma d’afaitar

Als nens i nenes de P3 ens encanta experimentar, manipular, investigar, empastifar-nos, … però sempre pensant i qüestionant-nos què pot passar, fer hipòtesis, crear activitats per pensar, … Així que com es diu que tot el que passa per les nostres mans, després queda a la nostra memòria, hem experimentat amb escuma d’afaitar. Només heu de mirar les fotos per veure les cares dels vostres fills i filles. S’ho van passar genial!!!

escuma 5

escuma 4

espuma 2

espuma1