Ens agrada fer psicomotricitat

Una sessió que ens agrada molt fer a la classe de psicomotricitat és la de jugar amb les construccions. Aquesta sessió, respon a una pràctica anomenada Aucouturier, que té com a objectiu promoure l’expressió de totes les possibilitats motrius, emocionals, cognitives i relacionals de l’infant.

Els continguts d’aquesta pràctica es basen en el joc lliure, és una activitat espontània i permissiva que s’organitza progressivament a partir dels objectes disposats pel joc dels infants. Es tracta de deixar desenvolupar al grup un joc espontani, sense ser jutjats i sense tenir consignes precises. Basant-se en el cos, el moviment i l’espai, es poden emmarcar, però, diferents aspectes que es treballen, de manera global: com per exemple, el cos i l’esquema corporal, el moviment (tonicitat, control postural, equilibri) i l’estructuració perceptiva (espai i temps).

Primer de tot, a l’entrar, els infants veuen una gran muralla al mig de la classe de psico. Es treuen les sabates i es preparen per a tirar-la al terra. No sense abans recordar les normes: no fer-se mal ni fer mal a ningú, respectar el material, …

TIREM LA TORRE P5 A

Seguidament, comencem a jugar, a construir… coets, piscines, castells, cases,… o simplement, un llitet per descansar.

CONSTRUIM P3  CONSTRUIM P3 2

CONSTRUÍM P4   CONSTRUÍM P4 2

CONSTRUIM p5B  p5 A CONSTRUIM

Finalment, ens relaxem fent-nos massatges els uns als altres i parlem de tot el què hem fet en aquesta sessió.

DESCANSAR P4


0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *